Volledig scherm
PREMIUM
Nederland, Den Bosch, celliste en performer Jacqueline Hamelink speelt een intiem concert voor bezoeker Twan Meeuwesen op Theater Festival Boulevard. © copyright Marc Bolsius

Op de Boulevard: Muziek van Bach als dagelijks medicijn

DEN BOSCH/TILBURG  - De Tilburgse celliste Jacqueline Hamelink toont op Theaterfestival Boulevard ‘Bach Kliniek’. In behandeling bij een pianist, cellist, accordeonist, organist én muziek van Bach als geneesmiddel. 

Dit is het recept: ‘Prelude en Fuga in C’ van Bach, tweemaal daags pianomuziek. Naar Bach Kliniek ga je voor een muzikale behandeling én een bijzondere ervaring. In de wachtkamer zitten vijf mensen. Een gastvrouw vraagt om een vragenlijst in te vullen om zo een diagnose te kunnen stellen. Hoe voelt u zich? Waaraan is behoefte? En welke behandeling is gewenst, Bach Classical of de meest intense, Total Surrender? De verslaggever wil vreugde, schoonheid, vrijheid, harmonie ruimte, een hele waslijst, én rouwen.

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch