Volledig scherm
Sven Ratzke in 'Starman'. Foto Dennis Veldman © Dennis Veldman

Sven Ratzke ontketent innerlijke Ziggy Stardust

DEN BOSCH - David Bowie’s ster is alleen maar rijzende sinds zijn overlijden. Vlak voor zijn dood gaf Bowie toestemming aan zanger Sven Ratzke om zijn beroemdste songs in een fonkelnieuw blits jasje te steken. ‘Starman’ was geboren. 

Een internationale succesvoorstelling die deze week te zien is in de BLVRD tent. Theaterdier Ratzke laat er geen gras over groeien. In flamboyant capekostuum bestormt hij het podium, en laat zijn innerlijke Ziggy Stardust los op het publiek. Van een stoutmoedig ‘Rebel Rebel’ tot de cabareteske smartlap ‘Lady Grinning Soul’. Bowie krijgt een liefdevolle facelift waarbij begeleidend jazzpianist Christian Pabst de sfeer subtiel inkleurt. Het meanderende kolderrelaas van Ratzke doet er niet toe, het zijn de Bowie-songs die je hart veroveren. Met als uitsmijter schitterende uitgeklede versies van ‘Life on Mars’ en een glorieus ‘Heroes’.

Nog tot en met 10 augustus, BLVRD Theater, 20.30 u.

  1. Na kritiek gaat sushifestival in Den Bosch aangepast verder
    PREMIUM

    Na kritiek gaat sushifesti­val in Den Bosch aangepast verder

    DEN BOSCH - Kritiek heeft geleid tot aanpassing van sushifestival Joy, vanaf 24 tot en met 26 augustus in het Bossche Paleiskwartier. De opzet van het evenement is gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Op sociale media werd destijds geklaagd over lange rijen, hoge prijzen. Ook zou een aantal gerechten niet vers zijn tijdens het festival, waar verspreid over drie dagen zo'n 20.000 bezoekers op af zijn gekomen. De organisatie sprak destijds van 'een leermoment'.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.