Volledig scherm
PREMIUM
gratis © Luca Chiaudano

Toch een songfestival in Den Bosch

DEN BOSCH - Den Bosch mag de boot naar het songfestival gemist hebben, vrijdagavond kon de stad zich toch even wentelen in de sfeer van de jaarlijkse internationale liedjeswedstrijd. Muziektheatergezelschap Wunderbaum bouwde in Theater aan de Parade een meezingfeestje ‘Het nationale lied’ rond een reeks Nederlandstalige klassiekers.

Bij binnenkomst in de voor de gelegenheid met tribunes gevulde grote zaal klinken de tonen van het Wilhelmus. Niet meteen uitnodigend om eens lekker los te komen. Dan treden enkele tientallen koorzangers aan onder de ‘kristallen kronen’, maar meeslepend wil het nog niet worden, ook al zingen ze dat ze geweldig zijn en de beste. ‘De champions!’ Maar de presentators Robert (Matijs Jansen) en Katja (Marleen Scholten) weten raad. Ze zwepen de zaal en zichzelf op. Roepen dank u, dank u en klappen samen met de koorleden het hardst. “Het is een fantastische avond, het koor is fantastisch en de muzikanten zijn fantastisch en u bent fantastisch. Vanavond zijn we allemaal samen. Jullie zijn onderdeel van wij. Jullie zullen zingen.” En jawel, het werkt. Binnen een kwartier zit de zaal mee te klappen, mee te deinen en met vlaggetjes te zwaaien. Dol wordt het helemaal als een gerapte versie van het Wilhelmus klinkt en de koorleden met de presentators in polonaise over het podium trekken.

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch