Volledig scherm
PREMIUM
Elsie de Brauw in 'Verboden Gebied: Vrouw in Niemandsland. Foto Jean Philipse. © Jean Philipse

Vrouwen in de Eerste Wereldoorlog krijgen een stem in 'Verboden Gebied'

Opnieuw een monoloog en opnieuw een over de verschrikkingen van de oorlog. En opnieuw, aangrijpend en indrukwekkend. Waar 'Compassie', de openingsvoorstelling van De Boulevard handelde over recente verschrikkingen in Rwanda en Syrië, geeft actrice Elsie de Brauw in 'Verboden Gebied: Vrouw in Niemandsland' een stem aan de vrouwen in de Eerste Wereldoorlog. 

 De Brauw is de hulpverleenster die de slachtoffers van de gasaanvallen en granaatinslagen ziet binnenkomen in de veldhospitalen. Maar ze is ook moeder en minnares, chauffeur en echtgenote.

  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch