Volledig scherm
PREMIUM
In de grote zaal van Theater aan de Parade is een tribune gebouwd. Maar het zicht is er niet best, vandaar dat het publiek ook op het balkon mag. Foto Roel van der Aa © Roel van der Aa

Waarom er een tribune staat in de zaal van Theater aan de Parade

DEN BOSCH - Het blijft een raar gezicht. In de grote zaal van Theater aan de Parade heeft theaterfestival Boulevard een tribune gebouwd. Of de Boulevard soms geld te veel had, kreeg Viktorien van Hulst, directeur van de Boulevard, al te horen. Want waarom bouw je een tribune in een volledig geoutilleerde theaterzaal?

Bovendien, zo bleek al bij de eerste voorstellingen van De Living van NT Gent en #minaret van Omar Rajeh: niet iedereen heeft op de tribune goed zicht op het podium. Na klachten van bezoekers waren er bij de tweede voorstelling dinsdagavond van #minaret verschillende rijen stoelen niet toegankelijk. Bezoekers konden wel weer plaats nemen op de eerste rijen van het balkon van de theaterzaal. ,,Daar heb je wel goed zicht op het podium”, zegt Van Hulst.

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch