Volledig scherm
PREMIUM
Het leven van Geert Jan Jnasen staat centraal in True Copy. Foto Koen Broos © koen broos

We vinden het heerlijk bedrogen te worden

Boulevard recensieDEN BOSCH - Misschien hadden theatergroep Berlin en meestervervalser Geert Jan Jansen (76) een ander scenario in het hoofd toen ze een door Jansen gemaakte vervalsing van Picasso’s Tête d’Arlequin begroeven onder een boom in Greci, Roemenië.

Het werk van Picasso was met nog zes andere kunstwerken in 2018 gestolen uit de Kunsthal in Rotterdam. Wellicht hoopten Berlin en Jansen dat experts zouden oordelen dat het inderdaad het originele werk van Picasso was en zou het werk inmiddels weer in de Kunsthal hangen als zijnde echt. Dat zou pas de ware erkenning zijn geweest van het kwalitatief uitstekende bedrog van Jansen, vervalser van Appel, Picasso, Mattisse, Chagall en vele anderen die in 1994 werd gearresteerd in Frankrijk en daar zes maanden vast zat.

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch