Volledig scherm
© Beeld werkt

Dertigste editie Ten Miles: 'Het was drukker dan ooit'

TILBURG - De dertigste editie van de CZ Tilburg Ten Miles was druk. Niet specifiek wat de lopers betreft- 11.116 starters, van wie ruim 6000 op het hoofdnummer -, het was vooral druk langs de kant.

Dat concludeerde ook TTM-directeur Henk van Doremalen: ,,Het was op sommige stukken zo druk dat je onze twee meter hoge kilometer-afstandsborden niet meer zag staan door al het publiek. Ik zat op de motor, je kreeg van die Alpe d'Huzes-achtige taferelen. De sfeer was gigantisch. Willem-Alexander zei bij zijn bezoek aan Tilburg: Tilburg voelt als een warm bad. Op dit soort dagen kun je dat ook zien."

De Burgemeester Brokxlaan - start en finishlocatie - was één blok energie. Nabij café RAW in de Spoorzone werden veel lopers, nog helemaal vol van de adrenaline, begroet met high-fives en knuffels van hun eveneens dolenthousiaste vrienden en familieleden. Bij het NS-Plein staat Eva Elbers te wachten op haar vrienden, die de tien mijl lopen. Een uurtje eerder kwam ze zelf over de eindstreep nadat de Haagse had meegedaan aan de tien kilometer. ,,Ik ben tevreden over mijn race en heb genoten onderweg”, zegt ze. ,,Het is erg leuk om voor veel publiek te rennen. Vooral het lopen voorbij de Piushaven en de Korte Heuvel waren zeer sfeervol.”

Moe maar voldaan baanden veel deelnemers zich een weg uit het centrum na hun race. Op een perron van het centraal station praatten lopers nog druk na over de TTM. Met veel enthousiasme, een enkele vrouw vrij vermoeid. ,,Ik heb vandaag super veel kilometers gelopen en als ik thuis ben moet ik nog mijn hond gaan uitlaten ook!"

Een compleet beeld van het verloop van de dag had de TTM-directeur zondagavond nog niet. Wel wist hij te melden dat op de Koopvaardijstraat een loper onderuit is gegaan en gereanimeerd moest worden. ,,Die is naar het ziekenhuis vervoerd, we hebben geen uitsluitsel over zijn toestand. Maar wat ik heb gehoord, is er snel ingegrepen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.