Volledig scherm
© Cor Vos

Denkt Kruijswijk aan het geel? ‘Dan moet ik wel heel goed zijn’

Steven Kruijswijk sprak voor de start van de zesde etappe van de Tour de France over een belangrijke dag. ,,Dat is het, ik ben niet nerveus, maar wel op een goede manier gespannen.”

Het is de eerste bergrit in deze Tour met een aankomst op de loodzware Planche des Belles Filles. ,,Vandaag gaan we zien wie er goed in vorm is. Je bent op zoek naar die bevestiging. Ik weet niet hoe het met de rest zit. Het is in zo’n eerste bergrit altijd een beetje aftasten. We zullen het straks zien bij de finish.”

Kruijswijk heeft de beklimming eerder al verkend, de laatste kilometer is onverhard. ,,Het is heel steil en gaat dus over gravel. Het zal een lastige laatste kilometer worden, maar hoe dat precies uitpakt, moet blijken. Het is met zo’n steile aankomst heel makkelijk om tijd te verliezen als je een slecht moment hebt. Hopelijk kan ik juist tijd pakken.”

De Vogezencol, met stijgingspercentages tot 24 procent, is hem niet op het lijf geschreven, erkent Kruijswijk die derde staat in het algemeen klassement. ,,Of ik aan het geel denk? Dan moet ik wel heel goed zijn. Het is niet echt een aankomst die me ligt. Ik ga mijn best doen en dan zien we wel wat het oplevert.”

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’