Volledig scherm
Steven Kruijswijk staat er in het klassement uitstekend voor. © photo: Cor Vos

Kruijswijk: geen tijd verliezen en weinig energie verspelen

Steven Kruijswijk rekent vandaag in de vijfde etappe van de Tour de France op een eerste kleine strijd tussen de klassementsrenners. ,,Het parcours is er lastig genoeg voor, denk ik. Ik denk dat de klassementsrenners allemaal gefocust zullen zijn voor de finale en elkaar in de gaten zullen houden. Of het echt vuurwerk op gaat leveren, weet ik niet. Morgen komt er een hele lastige dag aan", zei de kopman van Jumbo-Visma kort voor de start in Saint-Dié-des-Vosges.

,,Het gaat een opeenstapeling worden van inspanningen. Dat gaat zeker meespelen in de laatste kilometer. Deze ritten moet ik niets onnodig verliezen. En geen energie verspelen. Daarna moet ik een paar dagen uitkiezen waar ik het verschil wil maken. Hopelijk kom ik er dan achter of ik in de vorm van mijn leven ben", zei Kruijswijk verder. 

,,Ik ben niet zo bezig met het klassement nu. Ik probeer daar ook niet naar te kijken. Ik wil elke dag gefocust zijn en elke dag apart aanpakken."

Bekijk hier de voorbeschouwing op de vijfde etappe in de Tour de France.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’