Kruijswijk na tijdverlies: ‘Ik doe hier niet dramatisch over’

VideoDe ‘explosie’ van Julian Alaphilippe op de laatste kilometer op La Planche des Belles Filles was Steven Kruijswijk vanmiddag te machtig. De kopman van Jumbo-Visma verloor daardoor een halve minuut op de favorieten, onder wie Geraint Thomas, Nairo Quintana, Mikel Landa en Egan Bernal. 

,,Ik kon niet mee op het steile gedeelte, toen Alaphilippe er een knal op gaf", zei Kruijswijk voor de camera van de NOS. ,,Het was vanaf dat moment vooral schade beperken. Maar ik doe hier niet dramatisch over. Dit gebeurde vorig jaar in de eerste week ook.”

Quote

De Tour duurt nog twee weken.

Steven Kruijswijk

Kruijswijk kwam als twintigste boven op de steile La Planche des Belles Filles, waar de renners de laatste honderden meters over een steil grindpad omhoog moesten. Hij verloor ongeveer een halve minuut op de favorieten. In het algemeen klassement zakte hij naar de achtste plaats op 1.04 van de nieuwe geletruidrager Giulio Ciccone.

,,Ik had er wel rekening mee gehouden dat het niet de ideale klim was voor mij als er afwachtend zou worden gereden. Dat bleek, want toen het in de laatste kilometer volle bak ging, had ik niet de benen om mee te gaan.”

De rossige klimmer wilde er verder niet te veel conclusies over zijn vorm aan verbinden. ,,Ik had niet mijn beste dag, maar er komt nog een heleboel aan. De Tour duurt nog twee weken”, aldus Kruijswijk.

Volledig scherm
Steven Kruijswijk tijdens zijn laatste meters op La Planche des Belles Filles. © photo: Cor Vos
Volledig scherm
Steven Kruijswijk. © photo: Cor Vos
  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’