Volledig scherm
Patrick Bevin. © BSR Agency

Nieuw-Zeelander Bevin eerste uitvaller in Tour

Patrick Bevin gaat donderdag in de Tour de France niet meer van start voor de zesde etappe. De Nieuw-Zeelander van CCC heeft twee ribben gebroken en ondervindt daar te veel hinder van om verder te fietsen.

Bevin ging dinsdag in de vierde rit onderuit. Hij stapte wel weer op de fiets en volbracht ook de rit van woensdag. De pijn nam echter steeds meer toe. CCC vindt het niet verantwoord dat hij de Tour vervolgt.

,,Patrick heeft twee weken rust nodig voordat hij weer kan beginnen met trainen. Ik verwacht dat hij over een maand weer wedstrijdfit is”, aldus Max Testa, teamarts van CCC.

Bevin is de eerste renner die in deze Tour moet opgeven. De 175 overgebleven wielrenners beginnen donderdag aan de eerste zware bergrit, van Mulhouse naar La Planche des Belles Filles.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’