Volledig scherm
Sagan op het podium. © EPA

Sagan maakt werk van ploeg af: ‘We controleerden de gehele dag’

Peter Sagan werd vooraf gezien als belangrijke kanshebber op winst in de vijfde etappe van de Tour de France. De Slowaakse wielrenner van Bora maakte de verwachtingen in Colmar waar. Sagan liet in de sprint zijn concurrenten duidelijk achter zich.

,,Ik moet gewoon rijden met passie. Dan komen de overwinningen vanzelf”, zei Sagan, die nu op twaalf zeges in de Ronde van Frankrijk staat. ,,Ik moet mijn ploeggenoten bedanken. Ze hebben hun werk perfect gedaan. We controleerden de race de gehele dag, ook op het vlakke gedeelte en richting de finish. Ik ging de sprint op het juiste moment aan. Dit is goed voor de moraal.”

Voor Sagan betekende het zijn vierde overwinning van dit wielerseizoen.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’