Volledig scherm
Terpstra. © BSR Agency

Terpstra ziet kansen: ‘Ik ga het proberen’

Niki Terpstra hoopt in de vijfde etappe van de Tour de France voor eigen succes te kunnen gaan. De Nederlander van Total-Direct Energie wil mee in een vroege vlucht om zo voor dagsucces te kunnen gaan: ,,Het is een mooie etappe voor de aanvallers. Ik ga het proberen”, aldus Terpstra.

Met vier beklimmingen onderweg verwacht Terpstra niet de enige renner te zijn die een plan heeft om in de kopgroep te zitten. ,,Veel renners zullen wat proberen vandaag, dus het zal een mooie strijd worden aan het begin”, voorspelt de 35-jarige hardrijder uit Nederland.

Met een klassementsrenners in de kopgroep zal Terpstra zeker niet doorrijden: ,,Iemand die voor het klassement gaat, die gaat niet mee in de vlucht”, is hij duidelijk. ,,Die mannen sparen ook hun krachten voor morgen”, refereert Terpstra aan de zesde etappe, een bergrit met aankomst op La Planche des Belles Filles.

Bekijk hier de voorbeschouwing op de vijfde etappe van ‘In Het Wiel’:

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’