Volledig scherm
Katoesja-Alpecin tijdens de ploegentijdrit. © BELGA

Toekomst van Katoesja-Alpecin hoogst onzeker

Katoesja-Alpecin is mogelijk aan het laatste jaar bezig in het peloton. Volgens de Franse sportkrant L'Équipe zal de formatie, die op een Zwitserse licentie rijdt, aan het einde van het seizoen worden opgeheven. 

Een woordvoerder wil de geruchten over het stoppen van het team, dat momenteel deelneemt aan de Tour de France, niet bevestigen. Wel gaf hij toe dat er spanning is rond de ploeg, die eigendom is van de Russische miljardair Igor Makarov.

,,Teambaas José Azevedo heeft de renners en het andere personeel verteld dat de toekomst onzeker is en dat er de komende dagen een beslissing valt. Wie de kans heeft om naar een andere werkgever over te stappen, heeft daarvoor toestemming", laat de pr-man weten.

Het is mogelijk dat de twee cosponsors Alpecin en Canyon de samenwerking in het wielrennen met een andere ploeg voortzetten. De twee bedrijven zijn ontevreden over het management van Katoesja en willen daarom hun aflopende contracten onder de huidige omstandigheden niet verlengen.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’