Volledig scherm
PREMIUM
Schrijver Henk Haen biedt het eerste boek aan aan Leo Geerts © Marlies Van Iersel

Boek over geschiedenis van bakkers in Udenhout: van baktrog tot Udenhoutse Broeder

UDENHOUT - Brood kneden met je blote voeten in een trog en trekhonden die een brooddeegmachine draaiende houden, de Udenhoutse Broeder, Hubertusbroodjes met de slipjacht en koekfabriek Victoria. De geschiedenis van de bakkers in Udenhout heeft wel wat weg van een rariteitenkabinet. 

Bakkerszoon en gepensioneerd elektrotechnisch adviseur Henk Haen schreef het op in zijn boek 'Bakkersambacht en bakkersfamilies in Udenhout', dat hij vrijdag presenteerde. Het eerste exemplaar van het 125 pagina's en 350 afbeeldingen tellende boek bood schrijver Haen aan bakker Leo Geerts aan. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.