Volledig scherm
Joke en Gerard Moonen. © Marlies Van Iersel

Joke en Gerard Moonen uit Udenhout: gouden bruidspaar

UDENHOUT - In 1968 vertrok Joke Priems naar Udenhout, waar ze op 16 augustus 1968 trouwde met haar grote liefde Gerard Moonen. Het jonge stel begon voortvarend te boeren op het bedrijf van zijn ouders aan de Schoorstraat. 

Gerard en Joke kregen drie kinderen, maar geen van hen werd boer. De gouden bruidegom is een echte paardenman: hij was 50 jaar lid van het bestuur van Ruiter Sport Vereniging Sint Lambertus. De liefde voor het paard heeft hij overgedragen op enkele kleinkinderen. Joke staat midden in de Udenhoutse gemeenschap: ze is actief voor de Nierstichting en vrouwenorganisatie EVA. Joke voelt zich ook thuis bij het gilde.

  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.