Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwbouwplan komt tegen de rand van de bebouwde kom van Udenhout. © Google Streetview

Nieuw plan voor wijkje Berk&Hout in Udenhout, hoogbouw van de baan

UDENHOUT - Plan Berk&Hout in Udenhout gaat op voor een tweede ronde. Het originele plan met hoogbouw (minimaal vijf lagen), waar buurtbewoners op tegen waren, is van de baan. Hoogstens komt er een appartementengebouw van drie woonlagen.

Wat er wel komt is volgens Triborgh nog niet helemaal duidelijk, maar maandagavond gaf de ontwikkelaar tijdens een informatieavond in het Udenhoutse raadhuis wel enkele contouren aan. Op het 2,5 hectare grote terrein langs de weg van Berkel naar Udenhout komen drie concentraties bebouwing in de sfeer van een boerenerf. Een tegen de bebouwde kom van Udenhout aan, en twee voorbij de rijhal, vanuit Udenhout gezien. Daar komt ook een weg die aansluit op de Udenhoutseweg en naar links en naar rechts een aftakking heeft naar een boerenerf. 

  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.