Volledig scherm
PREMIUM
De muzikale familie Van Gorp in Udenhout. © Joris Buijs/Beeld Werkt

Udenhoutse familie met liefde voor muziek én voor elkaar, al 50 jaar lang

UDENHOUT - Wat zou Udenhoutse harmonie MVC zijn zonder de familie Van Gorp? In ieder geval zou het een stuk stiller zijn op de repetitieavond iedere maandag, want maar liefst zes (klein)kinderen van Cees (74) en Rina (73) van Gorp - van Dongen spelen mee bij Udenhouts Moed Volharding Cecilia. Met Cees op de dwarsfluit erbij zijn dat zeven telgen van de familie van Gorp. 

Het oorspronkelijk uit Tilburg komende stel was donderdag 23 augustus ook nog eens 50 jaar getrouwd. De liefde voor vrouw Rina en de (klein)kinderen staat voorop, maar de liefde voor muziek is bij Cees van Gorp goed voor een tweede plaats. Als mannetje van zes gaat hij op muziekles, om een jaar later bij de Volt Harmonie te gaan, waar hij 35 jaar eerst zijn deuntje op de piccolo en later op de dwarsfluit meespeelt. 

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.