Volledig scherm
Het CDA Oisterwijk greep de Perspectiefnota aan om zijn geluid te laten horen. © Gemeente Oisterwijk

CDA Oisterwijk rammelt aan de poort: 'Gemeente huisvest wel vluchtelingen, maar niet de eigen jongeren'

OISTERWIJK - De gemeente Oisterwijk wil wel vluchtelingen huisvesten, maar bouwt geen huizen voor de eigen jongeren. Ook de ouderen komen er bekaaid vanaf. De gemeente laat duurzaamheid sloffen. Tiliander in haar huidige vorm is financieel geen haalbare kaart. En een buitenzwembad voor Oisterwijk kan in plaats van het Staalbergven aan de Sportboulevard komen.  

Met die schoten voor de boeg mengde het CDA bij monde van Huub van Dommelen zich donderdag, als inspreker voor behandeling van de Perspectiefnota door de gemeenteraad, in het politieke debat. De partij is niet vertegenwoordigd in de Oisterwijkse gemeenteraad, sinds haar twee gekozen leden Anton van Tuyl en Con van Beckhoven zich bij de VVD-fractie aansloten. Een interne ruzie binnen het Oisterwijkse CDA ging daaraan vooraf. 

'Dit is het geluid van het CDA en de twee raadszetels die het CDA toekomen', sloot Van Dommelen zijn betoog met een sneer naar de twee af. 

Het CDA wil zo snel mogelijk terug in de Oisterwijkse raad, zei voorzitter Noël Suurmeijer in maart tegen het Brabants Dagblad: ,,We zijn op de weg terug. De groep mensen die geïnteresseerd is, wordt groter. We werken aan de verkiezingen voor 2018. Het is niet goed als die verkiezingen worden uitgesteld, het gaat om integriteit. We moeten vertrouwen in de democratie niet beschamen. En Oisterwijk heeft met de overstap van de twee CDA-raadsleden een bijzondere situatie. Ook voor de sfeer in de gemeenteraad zou het goed zijn. Er zit pijn en er zijn spanningen tussen oppositie en coalitiepartijen, ook door die discussie over de herindeling. Dan is het beter om schoon schip te maken. Een nieuwe raad is goed voor de onderlinge verhoudingen."

Tilburg e.o.