Volledig scherm
Vincent van den Dungen (VVD) © Facebook

Geschrokken VVD'er levert in Oisterwijk zijn raadszetel meteen weer in: 'Geen tijd'

OISTERWIJK - Vincent van den Dungen stond op plaats negen van de VVD-lijst in Oisterwijk. Dus was het niet te verwachten dat hij in de gemeenteraad gekozen zou worden. Maar na het tellen van zijn voorkeurstemmen, was het feit toch daar. Vincent van den Dungen is gekozen als volksvertegenwoordiger.   

Daags na de verkiezingen levert Van den Dungen, ondernemer op de carwash markt, zijn zetel echter alweer in. De verklaring laat hij over aan het partijbestuur: 'Vincent heeft bij het vaststellen van de kandidatenlijst aan bestuur en leden van de VVD te kennen gegeven dat hij zich weliswaar wilde inspannen voor de verkiezingen, maar in verband met het tijdsbeslag dat zijn bedrijf vergt, in geen geval op een verkiesbare plaats wilde komen te staan. (..) Gisteren hebben echter 197 burgers hun stem op Vincent uitgebracht. Daarmee is hij derhalve op basis van voorkeursstemmen als raadslid verkozen. Dit was voor hem onverwacht. Vincent heeft zich hierover beraden. Hij heeft vanochtend nogmaals aan het bestuur van de VVD in Oisterwijk te kennen gegeven dat hij zich in de komende raadsperiode eenvoudigweg niet kan vrijmaken voor een volwaardig raadslidmaatschap.'

Het besluit van Van den Dungen betekent dat Moergestelnaar Gert van Elderen (90 voorkeurstemmen) alsnog tot de gemeenteraad toetreedt. Van den Dungen heeft zijn partij wel laten weten als raadscommissielid actief te willen worden.

In Oisterwijk werden nog drie kandidaten met voorkeurstemmen in de raad gekozen. Voor zover bekend nemen zij wel hun zetel in.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.