Volledig scherm
PREMIUM
© Robin Utrecht

Bosschenaar bij rechter: ‘Twee keer geslagen door een agent’

DEN BOSCH - De Bosschenaar (44) zegt een paar maanden geleden op carnavalszondag van ‘veel plezier te hebben gehad’. Met zijn vrouw en twee vriendinnen liep hij op de Bossche Hinthamerstraat. Vlakbij de Nieuwstraat zegt hij te zijn meegesleurd door een politieauto. ,,En daarna werd ik twee keer geslagen door een agent’’, zegt de man tegen politierechter Van Gameren. Hij stond deze week terecht voor wederspannigheid, belediging van een agent en belemmering van de politie.

De man zegt een ooraandoening (tinnitus) te hebben. Door een constant gepiep in zijn oor verstond hij niet goed wat een agent zei vanuit een surveillanceauto die achter hem aanreed. ,,Ik boog mij hoofd in de auto om de bijrijder beter te verstaan. Ineens versnelde de auto en werd ik een meter of acht meegesleurd. Ik viel hard op mijn hoofd en ben achter de auto aan gerend. Hij stopte bij de stoplichten. Ik wilde weten waarom ik werd meegesleurd. Ineens stapte een agent uit die mij twee klappen gaf. Daarna werd ik aangehouden en door andere agenten naar het politiebureau gebracht.’’

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch