Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Inbreker ‘bijna dood bij onbezonnen avontuur’; ‘Heel veel bloed verloren’

DEN BOSCH - ,,Hij was bijna dood bij dit onbezonnen avontuur’’, zo omschrijft advocaat Kremers de woninginbraak waarvoor een Bosschenaar (26) terecht staat bij politierechter Mandemakers. ,,Ik had een dubbele slagaderlijke bloeding en verloor veel bloed’’, zegt de Bosschenaar over de verwonding die hij overhield aan het vernielen van een ruit.

Hij zegt er spijt van te hebben. Beetje laat vindt de rechter. Zeker ten opzichte van de gedupeerde bewoner bij wie de man maandenlang mocht logeren. ,,Uw vriend of weldoener had het idee dat u de inbraak had gepleegd. Maar u ontkende’’, zegt de rechter.

  1. Burgemeester Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacrisis
    PREMIUM

    Burgemees­ter Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacri­sis

    DEN BOSCH - Voor burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch is 'geld niet dé oplossing om de crisis ná het cornavirus te bestrijden'. ,,Dit is geen rimpeling, we moeten diep door vlees snijden. De impact is veel groter, want wat gaat dit in de toekomst betekenen voor de economie, voor de cultuur en voor de kwetsbare mensen? Ik kan nu nog geen scenario's voor de toekomst geven omdat er nog zoveel onduidelijk is en al helemaal geen financiële consequenties op een rij zetten als ik ze niet waar kan maken.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch