Busondernemingen vragen passagiers om niet voorin de bus te stappen om de buschauffeur zo veel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Busondernemingen vragen passagiers om niet voorin de bus te stappen om de buschauffeur zo veel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. © ANP

Man bespuugt buschauffeur en roept ‘corona, corona’: ‘Te smerig voor woorden’

DEN BOSCH - Na ‘coronahoester’, ‘coronakucher’ en ‘coronaspuger‘ is er nu ook de ’luchtspuger’. Deze term werd woensdagmiddag gebruikt tijdens een rechtszitting in Den Bosch. Een man (35) stond terecht voor het bespugen van een buschauffeur waarna hij ‘Corona, corona’ riep. Ook zou hij hebben gedreigd twee agenten te bespugen. En weer zou hij ‘Corona, corona’ hebben geroepen. ,,Te smerig voor woorden’’, aldus politierechter Waals.

Veel rechtszaken zijn inmiddels op de lange baan geschoven. Maar ‘coronazaken’ krijgen voorrang. ,,Dit is onderhand de vijfentwintigste’’, zegt officier van justitie Van Vreeswijk halverwege de zitting.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er kunnen zitten zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er kunnen zitten zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch