Voor de rechter.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de rechter. © BD

Op vrije voeten? Liever niet, vindt verdachte H. zelf. Hij blijft liever in de cel

BREDA/DE MOER - Als hij nu de gevangenis moet verlaten, dan gaat het fout. Dat denkt verdachte Marc H. zelf tenminste. Hij moet het in de cel al 98 dagen zonder alcohol doen en dat doet de 47-jarige man uit De Moer goed. Hij had die dag in augustus veel te veel gedronken toen hij zijn vader hard had geduwd en had gedreigd de schuur in brand te steken. ,,Het contact is nu goed hoor. Perfect. Maar ze mogen me zo niet zien", vertelt hij de politierechter in Breda huilend.

 1. Gigantische operatie ETZ: nieuwbouw voor alle spoedzorg, verpleegbedden en grote parkeergarage
  PREMIUM
  Video

  Giganti­sche operatie ETZ: nieuwbouw voor alle spoedzorg, verpleeg­bed­den en grote parkeerga­ra­ge

  TILBURG - Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg staat aan de vooravond van een enorme uitbreiding. Het gaat zijn spoedzorg concentreren in een nieuwbouw bij locatie ETZ Elisabeth. Ook alle verpleegafdelingen - waar patiënten overnachten - komen op deze plek, evenals een nieuwe parkeergarage. De bouw start in 2022, ingebruikname is in 2025. Het is de opmaat naar een volledig nieuw ziekenhuis.
 2. Gezocht: Brabantse boeren voor commerciële hennepteelt. Vee eruit, wiet erin!
  PREMIUM

  Gezocht: Brabantse boeren voor commer­ciële hennep­teelt. Vee eruit, wiet erin!

  TILBURG - ‘Vee eruit, wietplanten erin’. Het zal Zjef Naaijkens niet zijn die de actuele problematiek van Brabantse boeren creatief koppelt aan commerciële hennepteelt. Hij, ooit boegbeeld van muziekgroep De Veulpoepers, speelt immers graag de rol van nar. Maar Naaijkens meent het serieus: hij wil landelijk als wietkweker aan de bak. In de rol van aanvoerder van een ouderwetse boerencoöperatie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.