Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie Voor de Rechter. © BD

Terug de straat op, waarschijnlijk rechtstreeks terug naar de goot

BREDA/TILBURG - Vandaag staat hij weer op straat, de 42-jarige Khalid A. uit Tilburg. Nadat hij ruim tachtig dagen in de cel heeft gezeten voor onder meer het stelen van een babyfoon en een broek met poloshirt. Reclassering trekt zijn handen van hem af, een woning heeft hij niet meer en hij is al twintig jaar zwaar verslaafd. ,,Het doet mij pijn dat hij op deze manier aan zijn lot wordt overgelaten", zegt zijn advocaat Caspar Jansen. 

Van diefstallen tot mishandelingen, de rechter buigt zich dagelijks over tal van zaken. Onze rechtbankverslaggever belicht elke week één bijzondere zaak.

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.