Paleis van Justitie in Den Bosch waar een tolk werd mishandeld tijdens een rechtszitting.
Volledig scherm
PREMIUM
Paleis van Justitie in Den Bosch waar een tolk werd mishandeld tijdens een rechtszitting. © Marc Bolsius

Tolk mishandeld tijdens rechtszitting: ‘Dit is ongehoord en heel ernstig’

DEN BOSCH - Rechters buigen zich geregeld over mishandelingen. Maar zij zien er zelden eentje voor hun ogen gebeuren tijdens een rechtszaak. Toch was dat eind april het geval toen een dak- en thuisloze vluchteling uit Eritrea een tolk sloeg en aan haar haren trok. De man (35) stond deze week terecht voor dit incident en een inbraakpoging in een winkel.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch