Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Verdachte wil in cel blijven: ‘Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden’

DEN BOSCH - Voor een rechtszaak kunnen verdachten zich met een busje vanuit de gevangenis naar de rechtbank laten rijden. Meestal met andere verdachten. En dat is een van de redenen waarom een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats deze maandag verstek laat gaan tijdens een rechtszaak. ,,Hij blijft liever in het Huis van Bewaring om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk houden’’, zegt zijn advocaat Bart Frencken.

Politierechter Palmboom knikt begripvol en ze verwelkomt nadrukkelijk degenen die op de publieke tribune zitten. Want vanaf dinsdag zijn er uitsluitend urgente zittingen en dan zonder publiek. Deze zaak is niet urgent. De man wordt ervan verdacht in november vorig jaar een agent te hebben beledigd op de Boxtelse Markt. Een paar weken later werd hij aangehouden omdat hij zou hebben geprobeerd om een woninginbraak te plegen in Vught.

  1. Burgemeester Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacrisis
    PREMIUM

    Burgemees­ter Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacri­sis

    DEN BOSCH - Voor burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch is 'geld niet dé oplossing om de crisis ná het cornavirus te bestrijden'. ,,Dit is geen rimpeling, we moeten diep door vlees snijden. De impact is veel groter, want wat gaat dit in de toekomst betekenen voor de economie, voor de cultuur en voor de kwetsbare mensen? Ik kan nu nog geen scenario's voor de toekomst geven omdat er nog zoveel onduidelijk is en al helemaal geen financiële consequenties op een rij zetten als ik ze niet waar kan maken.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch