De Ier Sam Bennett won al twee etappes in de Vuelta.
Volledig scherm
De Ier Sam Bennett won al twee etappes in de Vuelta. © EPA

Een vlakke etappe op z'n Spaans in de Vuelta

VoorbeschouwingDe renners van de Vuelta wacht na een rustdag vandaag een relatief vlakke rit. De zeventiende etappe van bijna 220 kilometer brengt het peloton van Aranda de Duero naar Guadalajara. Wordt het vandaag sprinten? 

Zware beklimmingen staan er niet op het programma. De Alto de Carrascosa is na tachtig kilometer met zijn bijna 1400 meter de hoogste berg die het peloton tegenkomt. Twintig kilometer later wordt er in Atienza een tussensprint gereden, waarna de renners ruim honderd kilometer verder aankomen in Guadalajara, ten noordoosten van Madrid. Het lijkt met name voor de sprinters een ideale kans op een etappezege, al lopen de laatste drie kilometers voor de sprint nog verraderlijk omhoog. Nederlands kampioen Fabio Jakobsen, winnaar van één etappe, ruikt zijn kans, maar heeft met onder andere favoriet Sam Bennett - de renner van Bora won al twee etappes - een zeer geduchte concurrent.

Rode trui

Klassementsleider Primoz Roglic heeft met bijna drie minuten een riante voorsprong op nummer twee Alejandro Valverde, maar zal ook vandaag weer alert moeten zijn. Voor de Sloveen van Jumbo-Visma is het een kwestie van ‘doorkomen'. Met minder dan een minuut voorsprong op nummer drie Tadej Pogacar mag ook Valverde geen fout maken. 

Etappe zeventien.
Volledig scherm
Etappe zeventien. © Vuelta