Primož Roglič.
Volledig scherm
Primož Roglič. © AFP

Van Gerwen en Gerbrands figureren in geniale video Team Jumbo-Visma: ‘Hey, Richard!’

VIDEOMet nog een paar etappes in het verschiet geniet Primož Roglič een soevereine voorsprong in de Vuelta a España. Naaste belager Alejandro Valverde ligt bijna drie minuten achter op de 29-jarige Sloveen. Een prestatie die niet alleen in de wielersport is opgevallen.

Dat Roglič in het verleden naam maakte als schansspringer, is geen onbekend gegeven. En dus roken prominenten in een andere sport hun kans. In de video waarin Team Jumbo-Visma bekendmaakte dat de rodetruidrager tot eind 2023 bijtekent, is een mooie rol weggelegd voor algemeen directeur van PSV Toon Gerbrands en wereldkampioen darts Michael van Gerwen. 

Teammanager Richard Plugge kreeg in het filmpje een telefoontje van onder meer de twee. ,,Primož Roglič, die kan toch eigenlijk alles? Schansspringen, wielrennen, is dat niet iets voor ons?”, aldus Gerbrands met een knipoog. ,,Onbespreekbaar, Toon”, klonk het resoluut. 

Van Gerwen dacht beet te hebben in zijn zoektocht naar een nieuwe dartspartner, nu Raymond van Barneveld binnenkort stopt. ,,Pijltjes gooien? Daar ben jij beter in”, klonk het volgende negatieve antwoord. De video wordt massaal gedeeld en geliket op social media.