LIVE | Al 3 miljoen opgehaald voor Limburg op Giro 777, hevige overstromingen in Oost-Duitsland

Het dodental door het verwoestende noodweer in het westen van Europa is de 165 voorbij. Er kwamen in Duitsland zeker 141 mensen om het leven. In België hebben de autoriteiten melding gemaakt van de dood van 27 slachtoffers. Naar verwachting lopen deze aantallen in beide landen op, vanwege de vele vermissingen. Via Giro 777 is inmiddels meer dan drie miljoen euro opgehaald voor Limburg. En nu kampt Oostenrijk met enorme wateroverlast. Ten zuiden van Salzburg lopen straten in Hallein onder. Let op: dit liveblog is gesloten. Het nieuwe liveblog vind je hier.

1 reactie

 • Alida Fakkeldij

  2 maanden geleden
  Hierbij wil ik alle vrijwilligers en betrokkenen bij de ramp in Limburg hartelijk dank zeggen voor hun inzet, en voor de gedupeerde bewoners, HEEL VEEL STERKTE.
 1. Snelweg A2 in Limburg dicht door wateroverlast, burgemeester voorziet voedseltekort
  Play
  liveblog

  Snelweg A2 in Limburg dicht door waterover­last, burgemees­ter voorziet voedselte­kort

  Zuid-Limburg kampt met zware wateroverlast door hevige regenval. Honderden mensen zijn uit hun huizen verdreven door het water. De A2 is voor een deel afgesloten. Het KNMI heeft weercode rood verlaagd naar code geel, maar er valt nog veel regen. Volgens de burgemeester van Valkenburg dreigt een voedseltekort omdat het gebied onbereikbaar is voor vrachtwagens. De meeste actuele updates vind je in ons liveblog onderaan dit artikel.