Adrie Koster: ‘De scheids strooide onnodig met kaarten’

Willem II-coach Adrie Koster vatte de met 0-1 gewonnen wedstrijd bij FC Twente zaterdagavond wel heel bondig samen. ,,Als wij weten te scoren en zij niet, dan is het wel een verdiende overwinning, denk ik.”

Op enig aandringen wil hij er nog wel iets meer over zeggen. ,,We begonnen heel goed, kwamen dik verdiend op voorsprong. Vrousais had de 0-2 moeten maken.  Dat gebeurt niet en dan weet je dat het moeilijk wordt. Je weet ook dat je de ruimte die je gaat krijgen, goed moet benutten. We hebben de kansen gehad in de tweede helft; dan moet je de wedstrijd op slot gooien. Dat gebeurt niet en dan wordt het hectisch. En komen we goed weg doordat een speler van Twente een bal bij ons uit het doel kopt. Maar uiteindelijk was het wel een verdiende overwinning. We hebben voor elke meter geknokt en hebben ons goed laten zien.”

Over scheidsrechter Van den Kerkhof wilde Adrie Koster niet al te veel kwijt. ,,Of Twente wel met elf man had mogen eindigen? Ik moet dat nog eens terug kijken. Ik vond wel dat hij aan onze kant wel heel makkelijk met kaarten strooide. Onnodig. Daar heb je nu niet zo veel last van, maar aan het eind van de competitie kunnen die gele kaarten je opbreken.”

Volledig scherm
Adrie Koster (rechts) viert de overwinning op FC Twente met zijn staf. © BSR Agency