Volledig scherm
Willem II-spelers Rick Zuijderwijk en Elton Kabangu (rechts) in duel met Dean Solomons van Ajax. © Toin Damen

Ajax C rolt Willem II B in besloten oefenduel op: 6-1

Willem II ging gistermiddag met 6-1 onderuit in een oefenwedstrijd tegen Ajax. Voor wat het waard was, want beide teams waren verre van compleet.

Dat de supporters van Willem II het helemaal hebben gehad met uitwedstrijden bij Ajax (de volgende – op 6 december – wordt zelfs geboycot door de fans), wil nog niet zeggen dat de club zelf er ook moeite mee heeft. Gistermiddag speelden de Tricolores een oefenpotje op De Toekomst tegen de Amsterdammers. Achter gesloten deuren, want er zou toch eens iemand komen kijken... En met slechts enkele spelers die zondag voor Ajax tegen FC Utrecht uitkwamen (Zakaria Labyad, Klaas-Jan Huntelaar) en Willem II’ers die de overwinning tegen PSV behaalden (Bart Nieuwkoop, Jhonny Quiñónez, Paul Gladon).

Maar Emmanuel van de Blaak (pas 14 jaar), Jonathan van der Pol en Sam Spijkers (beiden 17) en Sander Emmen (18) kunnen nu toch maar mooi zeggen dat ze in het eerste van Willem II gespeeld. Tegen Ajax nog wel. Vanwege interlandverplichtingen waren beide selecties verre van compleet. En dan kregen de meeste niet-internationals die normaal gesproken een basisplaats hebben, ook nog eens rust. Zodat het eigenlijk Ajax C tegen Willem II B was gistermiddag in de regen.

Strafschop

Betrouwbare bronnen wisten te melden dat het veldoverwicht van de Ajacieden groot was. En dat het enige doelpunt van de Tilburgers gemaakt werd vanaf de strafschopstip door aanvoerder Paul Gladon, nadat er een overtreding op Elton Kabangu was gemaakt. Siem de Jong greep de gelegenheid aan om een hattrick te maken.

De volgende wedstrijd voor Willem II is het uitduel bij ADO Den Haag op zaterdag 23 november (20.45 uur). Dan kan trainer Adrie Koster weer over zijn succesformatie beschikken – die trots de zesde plek bezet in de eredivisie – als de internationals tenminste heelhuids terugkeren in Tilburg na hun omzwervingen. Willem II krijgt dan ook weer steun van suppoters; het uitvak met 500 plaatsen is inmiddels al uitverkocht.

Volledig scherm
Sander Emmen (Willem II). © BSR Agency
Volledig scherm
Dries Saddiki en Bart Nieuwkoop proberen Hassane Bandé af te troeven © BSR Agency
Volledig scherm
Georgios Strezos redt op een inzet van Ajax. © BSR Agency