Volledig scherm
Berry van Gool. © Proshots

Algemeen directeur Berry van Gool vertrekt bij Willem II

Algemeen directeur Berry van Gool gaat Willem II verlaten. Van Gool beëindigt maandag zijn werkzaamheden als bestuurder van de Tilburgers en treedt op 1 juni formeel uit dienst. Jan Hijzelendoorn is aangesteld als interim-directeur.

Van Gool maakte in september 2013 de overstap van Van Lanschot Bankiers naar Willem II, dat op dat moment  uitkwam in de eerste divisie. Afgelopen zomer kwam Van Gool onder vuur te liggen bij de raad van commissarissen (rvc). De rvc kwam unaniem tot de slotsom dat de algemeen directeur niet de man was om Willem II in de toekomst verder te helpen en wilde aanvankelijk met zachte hand afscheid nemen van Van Gool. Zover kwam het niet, maar nu is het vertrek van Van Gool alsnog aanstaande.

Niet naar Marbella

,,Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen vijfenhalf jaar bij deze prachtige club”, zegt Van Gool in een eerste reactie. ,,Ik heb genoten van de intensieve en mooie samenwerking met supporters, sponsoren, medewerkers en vele vrijwilligers bij de club.” Jan van der Laak, interim-voorzitter van de rvc, zegt de scheidend directeur op zijn beurt ‘bijzonder dankbaar en erkentelijk te zijn voor wat er onder zijn leiding is neergezet bij Willem II’. 

Van Gool zou deze week nog afreizen naar het trainingskamp van Willem II in Marbella, maar die trip is op het laatste moment gecanceld.