Volledig scherm
Arno Arts © BSR/SOCCRATES

Arno Arts met vertraging coach beloften Willem II

Arno Arts fungeert het komende seizoen als coach van het beloftenteam van Willem II, een combinatie van de reserves van het eerste elftal en voetballers uit het team Onder 19. De Groesbeker krijgt dan toch de functie die hij in 2016 al ambieerde. Net als assistent-trainer Adrie Bogers kreeg hij toen te horen dat een langer verblijf bij de Tilburgse club niet meer in zat.

Vorige week voerde Arts een afrondend gesprek met technisch directeur Joris Mathijsen. Woensdag werd zijn aanstelling als coach van het beloftenteam, dat maandag met een thuiswedstrijd tegen Eindhoven 2 begint, bekend gemaakt. Aparte trainingen voor die groep zijn er niet.

Met Arts keert een oud-voetballer terug die de Champions League-tijd van de Tilburgse club kleurde. Zijn naam staat op de sokkel voor het stadion omdat hij in vier seizoenen meer dan honderd wedstrijden voor de Tilburgse club speelde.

Arts fungeerde in 2016 als techniektrainer en had een aanstelling voor twaalf uur in de week. Toenmalig directeur Berry van Gool deelde hem mee dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd. Dat vond Arts ‘teleurstellend’. Die had juist op uitbreiding van zijn taken gerekend. Naast techniektraining wilde hij ook het beloftenteam gaan doen. ,,Mensen uit de glorieperiode van de club zijn weinig waard”, constateerde Arts toen. Hij kreeg nog wel een gesigneerd shirt van Lucas Andersen, die van de trainingen van Arts genoten had.