Volledig scherm
Atakan Akkaynak (r) krijgt mogelijk weer een basisplaats bij Willem II. © Toin Damen

Atakan Akkaynak lijkt logische vervanger Llonch

Willem II moet het zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen zonder de geschorste Pol Llonch stellen. Trainer Adrie Koster heeft verschillende alternatieven voor de controlerende middenvelder, maar Atakan Akkaynak lijkt de meest logische keuze. 

Gevoegd bij de aanwezigheid van Timon Wellenreuther, Thomas Meissner en Donis Avdijaj zou de Tilburgse club dan voor het eerst met vier voetballers van Duitse bodem spelen. Dat Akkaynak het wordt lijkt logisch na hetgeen Koster na de laatste training in aanloop naar de wedstrijd tegen Heerenveen verklaarde. 

Mooi en verzorgd voetbal heeft niet langer de allerhoogste prioriteit bij de Tilburgse club, die als sinds 26 augustus op een tweede thuiszege wacht. Met compact voetbal won Willem II wel zijn laatste twee uitwedstrijden. ,,Uitgekiend aanvalsspel en goed verdedigen zouden we het liefst samen zien", zei trainer Adrie Koster. ,,Maar de eerste opdracht is toch om te proberen de wedstrijd te winnen.”

Behalve Llonch mist Willem II ook Elmo Lieftink en Karim Coulibaly, die zich maandag in Tilburg zal melden. Mattijs Branderhorst is weer wel topfit na zijn wedstrijd bij de beloften vorige week. In het uitduel met AZ raakte Timon Wellenreuther geblesseerd. Het viel toen op dat Michael Woud en niet Branderhorst aan een warming-up begon.

Vermoedelijke opstelling: Wellenreuther; Lewis, Meissner, Heerkens, Palacios; Akkaynak, Crowley, Anita; Dankerlui, Sol, Avdijaj.