Branderhorst keept, Peters staat voor rentree bij Willem II tegen Spakenburg

VIDEOTimon Wellenreuther, de eerste keeper van Willem II, liet gisteren in aanloop naar het bekerduel met Spakenburg (woensdag, 19.45 uur) nog weten dat er van hem niet voor een bekerkeeper hoeft te worden gekozen. Maar trainer Adrie Koster stelt net als in de eerste ronde tegen FC Volendam toch weer Mattijs Branderhorst op.

Dat liet de coach dinsdagmiddag desgevraagd weten. ,,Niet omdat ik niet tevreden zou zijn over Timon”, aldus Koster. Integendeel, ik vind dat Timon juist een goede ontwikkeling doormaakt. De afgelopen wedstrijden staat-ie er echt, voorkomt hij doelpunten. Daarmee is hij gegroeid ten opzichten van het begin van de competitie.” Toch zegt Koster dat Branderhorst er niet zomaar vanuit kan gaan dat hij ook eventuele volgende bekerduels weer mag keepen. ,,Dat bekijken we per wedstrijd.”

Volledig scherm
Willem II-keeper Mattijs Branderhorst © Jasper Ruhe

Jordens Peters

Jordens Peters zit net als zondag voor het competititduel met FC Utrecht opnieuw bij de wedstrijdselectie. De Berlicummer die een jaar geleden voor het laatst in het eerste elftal speelde en die vervolgens met een slepende knieblessure te maken kreeg, zal vermoedelijk zijn rentree maken tegen Spakenburg. ,,Het ligt voor de hand dat Jordens minuten gaat maken”, aldus Koster, die nog niet wilde vertellen of dat in de vorm van een basisplaats of via een invalbeurt gaat gebeuren. 

De coach liet weten dat hij niet heel veel wijzigingen gaat aanbrengen in zijn basisteam. ,,Een paar wisselingen, maar we nemen deze wedstrijd zeker serieus. Het is belangrijk om naar de volgende ronde van het bekertoernooi te gaan. We moeten zorgen dat de verrassing van deze ronde niet in Tilburg valt. En we willen het publiek wat laten zien. Ik begrijp dat het stadion behoorlijk vol loopt, dat is mooi.”

Volledig scherm
Jordens Peters (midden) zat afgelopen zondag voor het eerst sinds bijna een jaar weer bij de wedstrijdselectie, maar kwam nog niet in actie tegen FC Utrecht. © ANP Pro Shots