Volledig scherm
De ondertekening van het contract van Willem II met First Impression, met van links naar rechts Stefano Fadda en Ron Haans van First Impression en Martin van Geel en Joris Mathijsen van Willem II. © BD

De speaker bij Willem II wordt verstaanbaar na de winterstop

Het stadion van Willem II krijgt in de winterstop een compleet nieuw geluidssysteem.  De club heeft daarvoor een contract afgesloten met het Tilburgse bedrijf First Impression. 

Er komt een systeem van Bose dat speciaal is ontwikkeld voor het gebruik in stadions. ,,Bij PSV hangt het al”, vertelt Stefano Fadda van First Impression. ,,Datzelfde krijgt Willem II, alleen wordt er hier extra aandacht besteed aan de bastonen.” 
Willem II's algemeen directeur Martin van Geel vindt goed geluid passen bij de beleving in het Koning Willem II Stadion. ,,Die is de laatste jaren sterk verbeterd. Natuurlijk staat de wedstrijd altijd centraal, maar de omlijsting willen we zo optimaal mogelijk hebben. Daarom doen we nu deze behoorlijk grote investering. Het huidige systeem is behoorlijk oud. De verstaanbaarheid van de speaker is bepaald niet optimaal.”

Harder op de KingSide 

Fadda legt uit dat het geluidsniveau voor elk gedeelte van het stadion straks gedifferentieerd kan worden. ,,Op de KingSide kan de muziek harder worden afgespeeld dan op de eretribune bijvoorbeeld.” Van Geel meldt dat hij vertegenwoordigers van alle geledingen van de achterban gaat uitnodigen om mee te praten over de afstelling van het geluidssysteem. ,,Zodat we zo optimaal mogelijk aansluiten bij de wensen van de supporters. Want voor hen doen we deze exercitie.”