Volledig scherm
John de Wolf, trainer van Spakenburg. © Dennis Wielders Pro Shots

De Wolf en Koster ageren tegen verplichte buscombi voor Spakenburg-fans

De coaches van Willem II en Spakenburg, Adrie Koster en John de Wolf, snappen niet dat de supporters van Spakenburg alleen via een verplichte buscombi naar de bekerwedstrijd tussen beide ploegen in Tilburg kunnen komen. Daardoor zullen er minder fans van de tweededivisionist afreizen dan in eerste instantie werd gedacht.

Willem II had heel de tribune aan de Goirlese zijde gereserveerd voor supporters van Spakenburg, maar die vakken zullen lang niet gevuld raken. Dat heeft alles te maken met de verplichte buscombi die de burgemeester van Tilburg heeft opgelegd aan de Spakenburgers. ,,Onbegrijpelijk”, vindt John de Wolf. ,,Je moet toch na je werk in de auto kunnen stappen en naar het stadion rijden, een kaartje kopen en de wedstrijd bijwonen? Hoezo moet het met allerlei restricties nu? Echt jammer, want de fans willen er een feestje van maken in Tilburg.”

Charme weg

Ook Willem II-coach Adrie Koster kan er met zijn pet niet bij dat er geen vrije verkoop geldt bij het duel in de tweede ronde van het bekertoernooi. ,,Profs tegen amateurs en dan zulke maatregelen... waarom? Zo neem je toch een groot deel van de charme weg van dit soort ontmoetingen.”

Willem II verwacht desondanks zo'n 8000 toeschouwers bij de bekerwedstrijd, die om 19.45 uur begint. De kassa's bij het stadion gaan om 18.15 uur open.    

Volledig scherm
Willem II-trainer Adrie Koster. © ANP Pro Shots