Marios Vrousai (links).
Volledig scherm
Marios Vrousai (links). © BSR Agency

Debuut Willem II-duo bij Griekenland draait uit op deceptie: EK-ticket uit zicht

Willem II-aanvallers Marios Vrousai (21) en Vangelis Pavlidis (20) hebben donderdagavond hun debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Griekenland. Vrousai begon het cruciale uitduel met Finland (1-0 verlies) in de basis van de bezoekers, waar John van ‘t Schip op ongelukkige wijze zijn vuurdoop beleefde als bondscoach. Pavlidis viel een kwartier voor tijd in.

Vrousai en Pavlidis waren overigens niet de enige bekende gezichten in de selectie van de Grieken. Oud-Willem II’er Kostas Tsimikas (actief bij Olympiakos Piraeus) bleef de hele wedstrijd op de bank, terwijl Dimitris Kolovos evenals Vrousai aan de aftrap verscheen. Kolovos, die een ongelukkige periode beleefde in Tilburg maar tegenwoordig furore maakt bij Panathinaikos, werd in de tweede helft gewisseld.

Door het pijnlijke verlies in Finland blijft Griekenland na vijf kwalificatiewedstrijden in groep J steken op vier punten. Italië voert de groep aan met de maximale score van vijftien punten uit vijf wedstrijden en wordt gevolgd door Finland, dat twaalf punten verzamelde. Bosnië heeft er zeven, Armenië zes. Griekenland lijkt zich dus weinig illusies meer te hoeven maken als het gaat om plaatsing voor het EK 2020.

Hoofdrol Isak bij Zweden

Succes was er wel voor Alexander Isak. De aanvaller, die vorig seizoen dankzij zijn sterke spel bij Willem II een transfer naar Real Sociedad afdwong, scoorde twee keer voor Zweden. De Scandinaviërs kenden geen enkele moeite met de Faeröer Eilanden: 0-4. 

Alexander Isak met de 0-1 voor Zweden op bezoek bij de Faeröer Eilanden.
Volledig scherm
Alexander Isak met de 0-1 voor Zweden op bezoek bij de Faeröer Eilanden. © BSR Agency