Volledig scherm
Vangelis Pavlidis. © ANP Sport

Drie vraagtekens bij Willem II na slijtageslag tegen sc Heerenveen

Het uitputtende bekerduel met sc Heerenveen heeft zijn sporen nagelaten bij de selectie van Willem II. Het meespelen van zowel Pol Llonch, Bart Nieuwkoop als Vangelis Pavlidis is onzeker voor de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (zondag 14.30 uur).

Llonch voltooide de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion, maar heeft daar een lichte spierblessure aan overgehouden. Nieuwkoop kampt met een liesblessure, terwijl Pavlidis na een knietje last heeft van zijn heup. Tijdens de afsluitende training wordt zaterdag bekeken of het drietal fit genoeg is om aan te treden tegen PEC Zwolle.

Tegenover de twijfelgevallen staat de rentree van Jordens Peters. De aanvoerder ontbrak woensdag uit voorzorg in de selectie voor het bekerduel met sc Heerenveen, maar is er zondag gewoon weer bij. De langdurig geblesseerde Fernando Lewis is niet inzetbaar.

De bekeruitschakeling tegen Heerenveen was na lange tijd weer eens een tegenvaller voor Willem II. ,,Toch hebben we eigenlijk opnieuw niet verloren. We speelden zelfs beter dan in het competitieduel", aldus Koster. Die gaat ervan uit dat PEC Zwolle zondag in een 5-3-2 formatie aantreedt. ,,Ik heb wel een idee hoe we daarmee om moeten gaan. Ik verwacht niet zo'n wedstrijd als tegen Fortuna Sittard", aldus Koster.

Vermoedelijke opstelling: Wellenreuther; Dankerlui, Holmen, Peters, Heerkens; Llonch, Ndayishimiye, Saddiki; Nunnely, Pavlidis, Köhlert.