Volledig scherm
De penalty met een hupje van Fran Sol © ANP Pro Shots

Een penalty, dit keer zonder hupje van Fran Sol

De manier waarop Fran Sol een penalty binnenschoot bij de laatste thuiswedstrijd van Willem II tegen Heracles werd veel besproken. De Spaanse spits besloot zijn aanloop met een hupje alvorens de bal binnen te schieten. Donderdagmorgen tijdens de laatste training voor de korte break liet hij zien dat het ook anders kon.

Trainer Adrie Koster had bij die laatste training 20 veldspelers en 3 keepers tot zijn beschikking. Doelman Timon Wellenreuther trainde net als eerder deze week uit voorzorg apart van de groep. Tot een grote oefenpartij kwam het niet, al was de afsluiting heel pittig. Op een half veld speelde de selectie partijtjes vijf-tegen-vijf. Behalve Sol schaarde ook Jordens Peters zich bij de doelpuntenmakers. Dan is de tijd rijp om het in echt wedstrijdverband te gaan proberen.

James McGarry verliet eerder het trainingsveld. Hij liep een blessure op. Ook de Spaanse middenvelder Pol Llonch zal tijdens zijn drie vrije dagen het beurse plekje van de laatste trainingsdag nog wel voelen. 

Interland

McGarry en zijn landgenoot Michael Woud hadden geen interlandverplichtingen. Dat gold niet voor een aantal andere spelers. Dylan Ryan kwam al bij het krieken van de dag voor Australië onder 19 in actie. Het clubteam van de Newcastle Jets, nummer twee in de A-league, bleek met 4-1 te sterk. Deze ochtend speelt Australië onder 19 opnieuw.

Aras Özbiliz begon met de Armeense nationale ploeg als basisspeler aan de serie wedstrijden in de Nations League. In Yerevan was Liechtenstein de tegenstander. Het thuisland won met 2-1. Özbiliz zorgde bij beide goals voor de assist. Zondag speelt Armenië opnieuw, uit tegen Macedonië. Donis Avdijaj begint vandaag in Azerbeidjan met Kosovo aan de Nations League en speelt maandag thuis tegen de Faeröer Eilanden.

Een andere speler, tweede spits Kristofer Kristinsson, was uitgenodigd om het in Kópavogur op te nemen tegen Jong Estland. Hij moest bij de royale zege plaats nemen op de tribune. Hij blijft nog even in zijn vaderland, want dinsdag volgt in Reykavik het EK-kwalificatieduel met Jong Slowakije.