Volledig scherm
Onrust na NAC-Willem II © Perry Roovers/MaRicMedia

En dat is 18. Politie blijft maar hooligans oppakken voor rellen NAC-Willem II

videoBREDA/TILBURG - De politie is in sneltreinvaart mensen aan het oppakken die ervan verdacht worden dat ze mee hebben gedaan met de rellen na afloop van de wedstrijd NAC-Willem II. Een 24-jarige man uit Breda werd woensdag in alle vroegte van zijn bed gelicht. Hij is naar het politiebureau gebracht en wordt verdacht van ‘openlijke geweldpleging’.

In totaal zijn er nu achttien mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen. Bijna iedereen is inmiddels weer op vrije voeten. Het onderzoek is wel nog in volle gang.

Rellen

Op die zondag 21 oktober liep het uit de hand na de voetbalwedstrijd. De beveiliging van NAC en de politie konden voorkomen dat aanhangers van de club met elkaar op de vuist gingen. Dat had wel als resultaat dat er door verschillende supporters ernstige strafbare feiten gepleegd werden richting de ME.

Zo was er sprake van een poging tot zware mishandeling, belediging, opruiing en discriminatie. Mannen sloegen met kettingen en broekriemen waarbij twee agenten lichtgewond zijn geraakt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.