Volledig scherm
Erwin van de Looi. © ©Toin Damen

Erwin van de Looi houdt zich op de vlakte

Erwin van de Looi houdt zich op de vlakte over de manier waarop Willem II zondag FC Groningen gaat bestrijden. De Tilburgse club trainde vrijdagmorgen, zoals wel vaker dit seizoen het geval was, achter gesloten deuren. Dat Ben Rienstra inderdaad een meer aanvallende rol krijgt is het enige wat de trainer van de Tilburgse club kwijt wilde.

,,Er is in het trainingskamp en de laatste weken hard gewerkt. De spelers staan er fysiek goed op", aldus Van de Looi, die Jordens Peters (knie), Etien Velikonja (knie) en Asumah Abubakar (kuit) moet missen. ,,Dat is gunstig. We moeten nu punten gaan pakken om snel weg te komen bij de plaatsen waar we nu staan. Dat is het voornaamste doel."

Om dat doel te bereiken heeft de trainer met Damil Dankerlui en Giliano Wijnaldum twee nieuwe backs tot zijn beschikking. Na de wedstrijd tegen Hibernian liet hij zich kritisch uit over Kostas Tsimikas. Vrijdag verklaarde hij dat hij vooral op die wedstrijd doelde en dat zondag pas zal blijken wat de consequenties zijn voor de linksback. ,,We wilden concurrentie voor de verschillende posities. Daar word je sterker van. Nu mag ik de keuzes maken, want er zijn alternatieven."

Willem II is er nog niet in geslaagd een vervanger voor Jordens Peters te vinden. ,,Elke wedstrijd dat Peters dit seizoen nog speelt is meegenomen", zei Van de Looi over zijn geblesseerde aanvoerder. ,,Ik gebruik de absentie van spelers als de markt gesloten is nooit als een excuus. Maar nu zijn er mogelijkheden om te repareren wat er gebeurd is. Dat willen we ook heel graag. Dat is duidelijk uitgesproken."

Van de Looi zou er ook nog graag een verdedigende middenvelder bij hebben nu Rienstra een meer aanvallende rol krijgt. Ook al is die er nog niet, hij houdt wel vast aan de plannen met de speler, die nu aanvoerder is van Willem II. En aan een van de twee speelwijzes, waar tijdens het trainingskamp hard aan gewerkt is: het 3-5-2 en het 4-4-2 systeem.

Vermoedelijke opstelling Willem II: Branderhorst; Dankerlui, Lachman, Heerkens, Tsimikas; Haye, Chirivella, Rienstra, Azzaoui; Ogbeche, Sol. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement