Fans van PSV én Willem II applaudisseren voor overleden student Daniël

videoIn minuut twintig tijdens PSV - Willem II hebben supporters van beide teams een minuut lang geapplaudisseerd als eerbetoon aan Daniël van Bokhoven. De in Tilburg studerende Eindhovenaar overleed donderdag volledig onverwacht aan de gevolgen van de meningokokkenziekte.

Van Bokhoven wilde dolgraag sportjournalist worden én was fan van PSV. Op sociale media riepen zijn vrienden op in de twintigste minuut, de leeftijd van Daniël, op te staan en te applaudisseren tijdens PSV - Willem II. Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven in het stadion. Ook hing er achter een van de doelen een spandoek met de tekst 'Daniël, rust zacht'.  Op het scherm in het stadion verscheen de tekst 'Goede reis Daniël, je vrienden'. 

Nieuw Woensel

Bij zijn amateurclub Nieuw Woensel werd een minuut stilte in acht genomen voor aanvang van ieder thuisduel. Van Bokhoven speelde er in het vierde elftal. 

Volledig scherm
Het spandoek voor Daniël van Bokhoven
  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?