Volledig scherm
© BSR Agency
3
EINDE
0
  • Paul Gladon 39'
  • Ritsu Doan 53'
  • Samir Memisevic 90'+3'

FC Groningen na winst op Europa-koers

FC Groningen blijft tot op de laatste speeldag in de race voor de play-offs om Europees voetbal. Vanmiddag won de ploeg van Danny Buijs met 3-0 van Fortuna Sittard. Omdat concurrent Willem II verloor van FC Emmen stijgen de noordelingen naar plek acht op de ranglijst.

Door Dennis van Bergen

In de eerste helft gebeurde niet heel veel. FC Groningen was sterker, maar de eerste mogelijkheid was voor de Limburgers. Na goed voorbereidend werk van Michael Pinto slaagde Ahmed El Messaoudi er niet in te scoren. Aan de andere kant testte Tim Handwerker de keeperskwaliteiten van Fortuna Sittard-doelman Alexei Koselev.

De verandering op het scorebord volgde pas kort voor rust. Paul Gladon rondde goed voorwerk van Mimoun Mahi en Deyovaisio Zeefuik vakkundig af. Het betekende zijn vijfde doelpunt in de competitie.

Direct na de pauze scoorde FC Groningen opnieuw, en hóe. Op prachtige wijze krulde Ritsu Doan de bal in de linker bovenhoek en hielp zijn elftal daarmee aan een comfortabele 2-0 voorsprong.

De Limburgers kregen daarna een unieke kans om terug te komen in de wedstrijd. Nadat doelman Sergio Padt al gepasseerd was na een inzet van Andrija Balic redde Tim Handwerker de bal vanaf de doellijn. Even later maakte Samir Memisevic uit een penalty 3-0.

Door de overwinning stijgt FC Groningen naar de achtste plek. Fortuna Sittard is ondanks het verlies in het hoge noorden officieel veilig voor degradatie.

Volledig scherm
© BSR Agency