Volledig scherm
Fran Sol juicht nadat hij heeft gescoord tegen Heracles. © ANP Pro Shots

Fran Sol nadert tien beste Willem II-schutters aller tijden

Fran Sol is twee doelpunten verwijderd van de topscorers top-10 van Willem II in de eredivisie. Piet de Jong staat op plek 10 met 34 doelpunten, John Feskens (35) en Willy Senders (35) delen de achtste plaats. Coy Koopal is met liefst 94 doelpunten-recordhouder.

Sol scoorde tot dusverre 32 keer voor Willem II in de eredivisie. De spits was direct betrokken bij negen van de laatste zeventien thuisdoelpunten van Willem II in de competitie, met acht treffers en één assist. Bovendien is Sol sinds zijn debuut voor de Tricolores in de zomer van 2016 zelfs topscorer van de eredivisie.

Topscorers eredivisie sinds 2016-2017: 
1. Fran Sol 32 competitietreffers 
2. Alireza Jahanbakhsh 31
2. Wout Weghorst 31
2. Nicolai Jørgensen 31
5. Reza Ghoochannejhad 27

Tegen Feyenoord, dat zondag op bezoek komt in Tilburg, wist de Spaanse spits het net nog niet te vinden. Ook leverde hij geen assists in die vier competitieduels.  In geen van zijn vier volledige wedstrijden tegen Feyenoord noteerde hij meer dan vier balcontacten in de vijandelijke zestien, en in zijn laatste duel kwam hij zelfs tot geen enkele doelpoging.

Maar gezien de gemiddelden van Fran Sol dit eredivisieseizoen, lijkt aanstaande zondag voor hem het uitgelezen moment om zich te laten zien tegen de club die in hem misschien wel de opvolger van Nicolai Jørgensen ziet.

Volledig scherm
Coy Koopal, de Willem II-speler die de meeste doelpunten maakte voor de Tricolores op het hoogste niveau. © vrij