Volledig scherm
Fran Sol (midden) in een kopduel met AZ-verdediger en oud-WIllem II'er Stijn Wuytens. © ANP Pro Shots

Fran Sol staat al even droog, maar maakt zich geen zorgen

Fran Sol scoorde nog niet voor Willem II na de winterstop, maar hij maakt zich geen zorgen. ,,De doelpunten komen wel weer. Elke spits heeft periodes waarin ze wat minder makkelijk vallen."

De Spanjaard, wiens treffer dit seizoen toch al op negen competitietreffers staat, zou een paar jaar geleden wel wat meer aan zichzelf zijn gaan twijfelen in zo'n fase. ,,Maar als je ouder wordt, leer je relativeren. Zeker als je iets hebt meegemaakt zoals ik." Hij doelt op eerder dit seizoen, toen bij Sol werd  gevreesd voor teelbalkanker, maar hij na een aantal dagen angst toch goed nieuws kreeg. ,,Na zoiets weet je dat gezondheid het allerbelangrijkste is. Ik ben gezond, heb een lieve vrouw en hond, ik speel elke wedstrijd bij Willem II... Dat moet ik koesteren."

Liefst zelf scoren

Ook zonder te scoren kan hij zich nuttig maken voor de ploeg, beseft Sol. ,,Ik kan ruimtes trekken voor anderen. Bijvoorbeeld door naar de hoeken te gaan met de bal en vanaf daar een voorzet te geven. Dan ben ik zelf niet op die plek om te scoren, maar dat is dan maar zo. Natuurlijk wil je als spits altijd het liefst zelf scoren. Een spits die iets anders zegt die liegt. Maar ik ben ook heel blij als een van mijn medespelers een doelpunt maakt. Dan ga ik echt niet denken dat het jammer is dat ik dat niet was. Al was het wel jammer dat tegen VVV die bal van mij niet via de paal in het doel ging, waarna B alsnog scoorde, haha. Maar we hebben dat weer met een van onze dansjes gevierd. Mooi toch?"

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement