Het decor van een thuiswedstrijd van Runcorn Town.
Volledig scherm
PREMIUM
Het decor van een thuiswedstrijd van Runcorn Town. © Joris van de Wier

Geen ground meer te hoppen, maar Joris van de Wier is toch druk

Op 14 maart werd er bijna nergens meer gevoetbald in Europa vanwege het coronavirus, maar Joris van de Wier had die dag tóch nog een wedstrijdje gevonden. De ‘groundhopper’ uit Tilburg, die in Schotland woont en stadions bezoekt over de hele wereld en daar verhalen en boeken over schrijft, stond langs de lijn bij Runcorn Town - Burscough. 

,,Dat is, even denken, het negende niveau in Engeland. Clubs waar thuisduels minder dan 150 toeschouwers werden verwacht, mochten dat weekend nog in actie komen.” Het was daar genieten voor Van de Wier, die al wel dacht dat dit voorlopig zijn laatste wedstrijdbezoek zou worden. ,,Het veld van Runcorn Town ligt naast een grote chemische fabriek. Er hangen bordjes aan de hekken waarop staat dat je om gezondheidsrisico’s de bal niet mag niet gaan halen als die over de omheining is gegaan, haha. Maar het levert wel mooie plaatjes op, met zo’n decor.”

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.