Volledig scherm
Mattijs Branderhorst is terug bij Willem II. © Proshots

Herstelde Branderhorst is klaar voor rentree bij Willem II

Mattijs Branderhorst is klaar voor zijn rentree in het eerste team van Willem II. De 24-jarige doelman verdedigde gister nog het doel tijdens de 3-0 nederlaag van Willem II 2 tegen de reserves van RKC Waalwijk. Na twee clean sheets kon hij weinig aan die tegentreffers doen.

Het was dus zijn derde wedstrijd sinds hij een spieroperatie onderging. De doelman voelt zich weer helemaal fit. ,,Ik heb geen last meer met het trappen", aldus Branderhorst. ,,Wat mij betreft ben ik klaar voor een rentree." De doelman hield aan zijn revalidatieperiode over dat hij nu ook met links goed uit de voeten kan.

In de topper tegen RKC Waalwijk 2 blameerden de Tilburgers zich in de eerste helft. Op felheid werden ze volledig afgetroefd. Dan helpt het niet dat er ook acht  spelers binnen de lijnen staan die vast tot de A-selectie behoren. Behalve Branderhorst speelden McGarry, Saddiki, Croux, Van den Bogert, Urbanski, Meissner en Kolovos mee. 

Interlands

Omdat het Nederlands elftal dit weekend in actie komt, is er geen eredivisievoetbal. Willem II hervat de competitie op zaterdag 15 september met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Het duel met de Rotterdammers begint om 20.45 uur.