Volledig scherm
Ché Nunnely tijdens Willem II - PSV. © BSR Agency

Internationals Willem II zwermen uit

Willem II levert in deze interlandperiode zes internationals af. Drie spelers gaan hun nationale team vertegenwoordigen, drie andere Tricolores komen uit voor jeugdteams van hun land.

Ché Nunnely, die afgelopen zondag twee keer scoorde tegen PSV, zat niet bij de definitieve selectie van Jong Oranje maar heeft een vangnet in Oranje onder 20. Dat team speelt donderdagavond in Oldenzaal tegen de leeftijdgenoten van Tsjechië en dinsdag in Clairefontaine tegen de Fransen. Beide wedstrijden zijn vriendschappelijk. Dat geldt niet voor de interland die Mike Trésor Ndayishimiye gaat spelen. Hij neemt het zondag met België onder 21 in Freiburg op tegen Duitsland. Dat betreft een EK-kwalificatiewedstrijd.

Nieuw-Zeelanders

De twee Nieuws-Zeelanders in de Willem II-selectie, keeper Michael Woud en verdediger James McGarry, mogen zich samen melden bij hun nationale team voor twee oefenwedstrijden in Europa. Donderdagavond spelen de Kiwi’s in Dublin tegen Ierland, zondagmiddag nemen ze het in Vilnius op tegen Litouwen. Willem II-topscoorder Vangelis Pavlidis, die tijdens de vorige interlandbreak bij zijn basisdebuut scoorde voor Griekenland, maakt ook deel uit van de selectie van bondscoach John van ‘t Schip die de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Armenië (vrijdag) en Finland (maandag) gaat spelen. Vorige keer was Marios Vrousai er ook bij. Hij is momenteel geblesseerd en is daarom uiteraard niet afgereisd naar Griekenland.

Dylan Ryan naar China

Verdediger Dylan Ryan tenslotte gaat helemaal naar China voor een trainingskamp van Australië onder 23. Tussen 15 en 19 november neemt hij het daar met zijn ploeg in Chongqing op tegen China, Litouwen en Noord-Korea.